ΕΤΕ: Διετής επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 10:34

Διετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υπεγράφη στην Εθνική Τράπεζα, μεταξύ της διοίκησης και του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.).

Η σύμβαση, που αφορά στη διετία 2007-2008 υπεγράφη ύστερα από πολύμηνες και επίπονες διαπραγματεύσεις του Συλλόγου με την Διοίκηση και με αυτήν, όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο, ικανοποιήθηκαν πολλά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Ειδικότερα:

* Αυξήθηκε κατά 35% (τη διετία) το επίδομα δικτύου.

* Αυξήθηκε κατά 10% (τη διετία) το επίδομα βαθμού.

* Αναπροσαρμόσθηκαν μια σειρά ειδικών επιδομάτων (tellers, Προγραμματιστών, β' υπογραφής) κ.α.

* Καθιερώθηκαν 8 νέα επιδόματα σε ειδικές μονάδες της Τράπεζας και στο βοηθητικό προσωπικό.

* Οι μητέρες έχουν πλέον την ευχέρεια να λάβουν εφάπαξ τις ώρες του μειωμένου ωραρίου για την ανατροφή του παιδιού, όχι μόνο κατά τα 2 πρώτα έτη αλλά και κατά το 3ο και 4ο, έτσι οι εργαζόμενες μπορούν να πάρουν σωρευτικά 9 μήνες άδεια μετ΄ αποδοχών αντί του μειωμένου ωραρίου εργασίας.

* Αναγνωρίζονται ίσα δικαιώματα και στους θετούς γονείς, δηλαδή άδεια 120 ημερών μετ΄ αποδοχών, για την προσαρμογή της οικογένειας μετά την αναδοχή.

* Τα στεγαστικά δάνεια που χορηγεί η Τράπεζα στους υπαλλήλους της θα αποπληρώνονται σε 30 έτη (από 25) και τα προσωπικά σε 40 μηνιαίες δόσεις (από 30).

* Απορροφήθηκαν στην Τράπεζα ως τακτικό προσωπικό οι εργαζόμενοι από τον καταναλωτικό Συνεταιρισμό που ανέστειλε τη λειτουργία του.

Ο πρόεδρος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γιώργος Γιαννακόπουλος, αναφορικά με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης, δήλωσε ότι «στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, περίοδο η νέα σύμβαση κρίνεται ικανοποιητική, τόσο ως προς το οικονομικό σκέλος όσο και για τα θεσμικά και τις προβλέψεις για τις μητέρες και τους θετούς γονείς».

Από το σύλλογο υπαλλήλων επισημαίνεται ότι παρά την επιτυχία αυτή οι εργαζόμενοι στην Εθνική θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τα μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά, όπως το Ασφαλιστικό, Τα Επικουρικά Ταμεία και τα Ταμεία Υγείας, η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης και οι εργασιακές σχέσεις, όπως σημειώνεται από το σύλλογο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα