Ford: Επενδύει 500 εκατ. δολάρια, διπλασιάζει την παραγωγή στην Ινδία

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 10:42
UPD:10:44

ΤΑ σχέδιά της για την υλοποίηση επενδύσεων, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, στην Ινδία, με σκοπό να διπλασιάσει την παραγωγή της στην περιοχή μέχρι το 2010 και να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική, αποκάλυψε η Ford.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από την εταιρεία – η οποία επέλεξε την περασμένη εβδομάδα την ινδική Tata Motors ως τον προτιμητέο αγοραστή των βρετανικών της μονάδων Jaguar και Land Rover – σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή της στην ασιατική χώρα σε 200.000 οχήματα ετησίως.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου μικρού οχήματος, με το οποίο φιλοδοξεί να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά, και να εγκαταστήσει δίπλα στο υπάρχον εργοστάσιό της στη νότια Ινδία μια μονάδα κατασκευής κινητήρων.

«Η νέα επένδυση υπογραμμίζει τη σημασία της Ινδίας στη συνεχή επέκτασή μας και τη γενικότερη στρατηγική για την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού και Αφρικής», σημείωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις ανωτέρω περιοχές, Τζον Πάρκερ.

Σύμφωνα με τη Ford, οι ετήσιες πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Ινδία προβλέπεται να διπλασιαστούν μέχρι το 2010 στα δύο εκατ. οχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα