Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη φορά σε σύνολο τριών ημερών κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών και των τραπεζών, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι ζημίες στην αγορά πιστώσεων των ΗΠΑ θα διευρυνθούν.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,5%, φθάνοντας στις 154,16 μονάδες στις 12:05 μ.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας τα κέρδη δύο ημερών του 1,3%. Ο δείκτης των οικονομικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένων και των κατασκευαστικών εταιρειών και των τραπεζών, συμμετείχαν τα μέγιστα στην υποχώρηση του δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,8%, φθάνοντας στις 14.482,22 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρούσε 0,6%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., μετά την ανακοίνωση των κερδών της Alumina Ltd., τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων της εταιρείας, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων και του αργού πετρελαίου.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index στη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων. Οι μετοχές της Hewlett- Packard Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, κινήθηκαν ανοδικά μετά την πρόβλεψη ότι τα κέρδη της δεν θα επηρεαστούν από την οικονομική συρρίκνωση.

Απώλειες 0,5% σημείωσε χθες ο χαλκός, από τα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορίσει τη ζήτηση των μετάλλων. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε χθες 0,7%, φθάνοντας στα 95,67 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα