Goldman Sachs: Κίνδυνος ύφεσης στην Ιαπωνία

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 09:11

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας προχώρησε η Goldman Sachs Group, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα 50% για ύφεση στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να συρρικνώνεται προς τα παρόν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Tohiro Muto. Η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ, για την οποία χθες η Goldman είπε ότι μπορεί να βρίσκεται ήδη σε ύφεση, ενδέχεται να ωθήσει του ξένους επενδυτές να πουλήσουν στοιχεία του real estate στην Ιαπωνία, σύμφωνα με σημερινό σχόλιο της Credit Suisse Group.

Πτωτικά κινήθηκα σήμερα οι μετοχές συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της Mitsubishi Estate Co., μετά το σχόλιο της Credit Suisse.

Χθες η Goldman είπε ότι η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενδέχεται να αναγκάσει την Federal Reserve των ΗΠΑ να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού και προβλέπει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στο 2,5% μέχρι το τρίτο τρίμηνο μετά το σχόλιό της το Νοέμβριο ότι τα επιτόκια μπορεί να μειωθούν από το 4,25% που είναι σήμερα στο 3% στα μέσα του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα