Αυστραλία: Μείωση του εμπορικού ελλείμματος το Νοέμβριο

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 09:21

ΜΕΙΩΣΗ εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα της Αυστραλίας τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, καθώς οι μεταλλουργίες εξήγαγαν περισσότερο σιδηρομετάλλευμα, χαλκό, μόλυβδο και ουράνιο.

Το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε στα 2,25 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,98 δισ. δολ. ΗΠΑ) από 2,86 δισ. δολ. Αυστραλίας τον Οκτώβριο (αναθεωρημένα στοιχεία) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Κατά μέσον όρο 15 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Το δολάριο της Αυστραλίας διαπραγματεύθηκε στα 88,33 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 4:35 μ.μ. στο Σύδνεϋ, από 88,37 σεντς που ήταν πριν από την ανακοίνωση για το εμπορικό έλλειμμα της χώρας. Η απόδοση των ομολόγων διετούς διάρκειας παρέμεινε αμετάβλητη στο 6,66%.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 6%, φθάνοντας στα 18,38 δισ. δολ. Αυστραλίας τον Νοέμβριο. Οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος σημείωσαν αύξηση 7%, του χαλκού κατά 26% και του ουρανίου κατά 45%. Οι αγροτικές εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 5%. Οι εξαγωγές αποτελούν περίπου το 20% της οικονομίας της Αυστραλίας.

Οι συνολικές εισαγωγές αυξήθηκαν 2% φθάνοντας στα 20,63 δισ. δολ. Αυστραλίας το Νοέμβριο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Οι εισαγωγές αυτοκινήτων αυξήθηκαν 6%. Οι εισαγωγές τροφίμων και ποτών αναρριχήθηκαν 9%, ενώ των παιχνιδιών και των βιβλίων σημείωσαν αύξηση 7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα