Posco: 20% η μείωση των κερδών το δ' τρίμηνο

Αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης και της μείωσης της παραγωγής
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 09:31

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από το αναμενόμενο μείωση των καθαρών της κερδών το τέταρτο τρίμηνο, εμφάνισε η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ασίας – από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας – Posco, μετά τη μείωση της ζήτησης ανοξείδωτου χάλυβα και την πτώση της παραγωγής.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 713 δισ. ουόν (762 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 895 δισ. ουόν (αναθεωρημένα στοιχεία) πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Ποχάνγκ της Ν. Κορέας. Κατά μέσον όρο, 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 931 δισ. ουόν.

Τα κέρδη της Posco μειώθηκαν για δεύτερο τρίμηνο, καθώς η μείωση της ζήτησης από τις εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και των κατασκευαστών, ανάγκασαν την εταιρεία και την Baoshan Iron & Steel Co. της Κίνας, να μειώσουν τις τιμές και την παραγωγή του ανοξείδωτου χάλυβα. Στις επίπεδες πωλήσεις οδήγησε επίσης κλείσιμο μονάδας για συντήρηση.

Οι μετοχές της Posco διατηρήθηκαν αμετάβλητες στα 543.000 ουόν η μία στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Σεούλ, όπου ο δείκτης Kospi διατήρησε τις απώλειές του μέσα στο έτος στο 5,6%. Οι μετοχές της υποχώρησαν 15% το τελευταίο τρίμηνο του 2007. Παρόμοια πτώση – 16% - σημείωσαν οι μετοχές της ιαπωνικής Nippon Steel Corp., της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ασίας, από πλευράς παραγωγής.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% στα 5,4 τρισ. ουόν το τρίμηνο. Η Posco η οποία πουλάει τα περισσότερα από τα προϊόντα της στη Ν. Κορέα είναι η πρώτη μεγάλη ασιατική χαλυβουργία που ανακοινώνει αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου.

Η παραγωγή μη επεξεργασμένου του χάλυβα θα αυξηθεί στα 35 εκατ. μετρικούς τόνους το 2008, σύμφωνα με την Posco. Η εταιρεία – η τέταρτη μεγαλύτερη σε παραγωγή παγκοσμίως, είπε ότι η παραγωγή αυξήθηκε το 2007 3,3% στους 31,1 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα