Capital One: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη το 2007

Εξ αιτίας των ζημιών από τα δάνεια
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 09:42

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους κατά 20%, προχώρησε η τράπεζα που χάνει χρήματα και εκδίδει πιστωτικές κάρτες Capital One Financial Corp., εξ αιτίας της διόγκωσης των ζημιών από τα δάνεια στην οικονομία των ΗΠΑ η οποία συρρικνώνεται.

Η τράπεζα εκτιμά ότι τα κέρδη της το 2007 θα είναι στα 3,97 δολ. ανά μετοχή, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδη περίπου 5 δολ. ανά μετοχή. Η αναθεώρηση έγινε στο πλαίσιο των προβλέψεων για ζημίες ύψους 1,9 δισ. δολ. και των κεφαλαίων ύψους 80 εκατ. δολ. που πρέπει να κρατήσει για ασφάλεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τον μήνα που πέρασε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Richard Fairbank είπε ότι η συρρίκνωση της οικονομίας ενδέχεται να προκαλέσει ελλείμματα, υψηλότερα των εκτιμήσεων της διοίκησης. Τα ανεξόφλητα δάνεια από πιστωτικές κάρτες και υποθήκες θα κυμανθούν από 4,9 δισ. δολ. και 5 δισ. το 2008, είχε πει ο ίδιος στις 12 Δεκεμβ΄ριου.

Σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου θα είναι περίπου 60 σεντς ανά μετοχή. Το τρίτο τρίμηνο εμφάνισε ζημίες 81,6 εκατ. δολ. – για πρώτη φορά από το 1994 – μετά το κλείσιμο του σκέλους της GreenPoint Mortgage και την μείωση των θέσεων εργασίας κατά 1.900.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα