Ξεκινά αύριο η δημόσια εγγραφή της CPI A.E

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2000 16:25
UPD:16:26

Αρχίζει αύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας πληροφορικής CPI A.E. στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Η εταιρεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προσδοκά να αντλήσει περίπου 1,5 δισ. δρχ. τα οποία θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των υποδομών της και την οργανωτική της βελτίωση σε συστήματα logistics.

Η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, ενώ το εύρος της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών έχει προσδιοριστεί από τον συντονιστή κύριο ανάδοχο, Telesis AXE, και τον κύριο ανάδοχο, την EFG Eurobank Ergasias, μεταξύ των 1.550 δρχ. και 1.700 δρχ. ανά μετοχή.

Οπως επισημαίνεται, ο λόγος τιμής διάθεσης προς κέρδη προ φόρων ανά μετοχή για την τρέχουσα χρήση κυμαίνεται από 10,7 έως 11,7, ενώ οι νέοι μέτοχοι δικαιούνται μέρισμα 45 δρχ. ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης που έκλεισε στις 30/6/00.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπεύθυνων της CPI, ο κύκλος εργασιών της αναμένεται την τρέχουσα χρήση να ανέλθει σε 7,8 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη σε 900 εκατ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα