Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εταιρειών ενεργείας μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου από τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Οι μετοχές της Cnooc Ltd., της μεγαλύτερης offshore εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Κίνας, οδηγούσαν την άνοδο.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,3%, φθάνοντας στις 152,93 μονάδες στις 12:22 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, με τους έξι από τους 10 κλάδους να κινούνται πτωτικά. Ο δείκτης του κλάδου των μετοχών ενεργείας οδηγούσε την άνοδο στον δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και ο δείκτης Topix σημείωναν και οι δύο απώλειες 0,8%, με τις εταιρείες λιανικής πώλησης να αποτελούν το 11% των απωλειών του Topix.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε 0,7%. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της China Unicom Ltd. μετά το δημοσίευμα σε εφημερίδα που τόνωσε τις εικασίες για συγχωνεύσεις μεταξύ των εταιρειών τηλεπικοινωνιών της χώρας. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο Κορέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα