Infosys: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Μετά την αύξηση των τιμών
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 07:59

ΑΥΞΗΣΗ 25% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ινδίας, Infosys Technologies Ltd., μετά την αύξηση των τιμών για λογισμικό κατόπιν παραγγελίας και της διαχείρισης δικτύων.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αναρριχήθηκαν στα 12,3 δισ. ρουπίες (313 εακτ. δολ.) ή 21,47 ρουπίες ανά μετοχή, από 9,83 δισ. ρουπίες ή 17,24 ρουπίες ανά μετοχή πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Infosys, S. Gopalakrishnan έκανε την πρώτη εξαγορά της εταιρείας σε τρία χρόνια το 2007, με στόχο να κερδίσει παραγγελίες. Η Infosys μαζί με τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Accenture Ltd. ανακοινώνουν κέρδη ρεκόρ από τη διαχείριση δικτύων, σηματοδοτώντας ότι οι δαπάνες για τεχνολογία στις ΗΠΑ δεν μειώθηκαν παρά το γεγονός της συρρίκνωσης της οικονομίας.

Οι μετοχές της Infosys είχαν τις χειρότερες επιδόσεις το 2007 μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη του Χρηματιστηρίου της Ινδίας, καθώς το νόμισμα της χώρας, ρουπία, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών δεκαετιών και οι επενδυτές ανησύχησαν περισσότερο για τη συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Η ανατίμηση της ρουπίας συρρικνώθηκε στο 1,1% το τρίμηνο και είχε μικρότερη επίδραση στην αξία των κερδών που επαναπατρίζονται από τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της Infosys.

Τα κέρδη υπερέβησαν τα 11,8 δισ. ρουπίες που προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει η εταιρεία οι 15 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 42,7 δισ. ρουπίες.

Πέρυσι οι μετοχές της Infosys στο Χρηματιστήριο της Βομβάης σημείωσαν απώλειες 21%, έναντι ανόδου 47% του δείκτη Sensitive.

Σήμερα οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 3% και διαπραγματεύθηκαν 2,34% υψηλότερα ή 37,5 ρουπίες, φθάνοντας στις 1.639,7 ρουπίες η μία στις 9:56 π.μ. τοπική ώρα. Οι μετοχές της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Tata Consultancy Services Ltd., σημείωσαν άνοδο 3,1%.

Η εταιρεία λογισμικού αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου, στα 81,07 ρουπίες ανά μετοχή. Τον Οκτώβριο η εταιρεία εκτιμούσε ότι τα κέρδη της θα κυμανθούν από 79,49 ρουπίες έως 79,88 ρουπίες ανά μετοχή, βάσει τον λογιστικών προτύπων της Ινδίας.

Οι πωλήσεις το έτος θα κυμανθούν από 166,3 δισ. έως 166,5 δισ. ρουπίες σύμφωνα με την Infosys.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα