Vietcombank: 27% η μείωση των κερδών

Αποτέλεσμα της μείωσης των βασικών επιτοκίων δανεισμού παγκοσμίως
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 10:28

ΜΕΙΩΣΗ 27% σημείωσαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της Joint-Stock Commercial Bank for Foreign Trade of Vietnam, της πρώτης κρατικής τράπεζας του Βιετνάμ που προσφέρει μετοχές, αποτέλεσμα της μείωσης των βασικών επιτοκίων δανεισμού παγκοσμίως.

Η τράπεζα με έδρα το Ανόϊ, γνωστή ως Vietcombank, είπε ότι τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 2,1 τρισ. ντονγκ (131 εκατ. δολ.) από 2,88 τρισ. ντόνγκ το 2006, σύμφωνα με τον αναπληρωτή ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Nguyen Thu Ha.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσουν και πάλι στη μείωση των επιτοκίων μετά από μειώσεις 1% από τον Σεπτέμβριο, καθώς η ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου διευρύνεται μετά και από την αύξηση της ανεργίας. Χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είπε ότι ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια για να περιορίσει τον πληθωρισμό.

H Vietcombank, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα του Βιετνάμ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, έχει στο εξωτερικό καταθέσεις κυρίως σε δολάρια και ευρώ, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Nguyen Phuoc Thanh, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πόλη Χο Τσι Μινχ, στις 27 Δεκεμβρίου.

Επίσης η τράπεζα κατέβαλε περισσότερα, καθώς αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων στο εσωτερικό, σύμφωνα με τον CEO της. Τα επιτόκια του ντονγκ αυξήθηκαν χθες στο 6,8%, στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Η τράπεζα εκτιμά ότι τα κέρδη της το 2008, θα σημειώσουν αύξηση 40%.

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας αυξήθηκε πλέον των 196 τρισ. ντονγκ – έως τις 31 Δεκεμβρίου – έναντι 167 τρισ. ντονγκ το 2007, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Φέτος η αύξηση των περιουσιακών της στοιχείων προβλέπεται να είναι της τάξης του 20%.

Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν στα 2,76 τρισ. ντονγκ από 3,89 τρισ. ντονγκ το 2006, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα