China Airlines, Eva Air: Στα ύψη οι μετοχές

Μετά τη νίκη του κόμματος της αντιπολίτευσης στις εκλογές
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 07:54

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα τριών ετών σημείωσαν σήμερα στην Ταϊπέι, οι μετοχές της China Airlines και της EVA Airways Corp. – των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Ταϊβάν - καθώς εικάζεται ότι η νίκη του κόμματος της αντιπολίτευσης ενδέχεται να επισπεύσεις τις απ΄ ευθείας πτήσεις στα ηπειρωτικά.

Οι μετοχές της China Airlines αναρριχήθηκαν 7% - στο ημερήσιο επιτρεπτό όριο – φθάνοντας στα 16,10 δολ. Ταϊβάν η μία στις 12:21 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν. Οι μετοχές της μικρότερης ανταγωνίστριάς της, EVA Air σημείωσαν άνοδο 6,5% φθάνοντας στα 15,55 δολ. Ταϊβάν η μία, αφού νωρίτερα κέρδιζαν 6,9%.

Η νίκη του κόμματος της αντιπολίτευσης στις 12 Ιανουαρίου ενδέχεται να οδηγήσει στη χαλάρωση των περιορισμών απ’ ευθείας πτήσεων από την Ταϊβάν στην Κίνα, καθώς το κόμμα επιθυμεί πιο στενές σχέσεις με τα ηπειρωτικά. Σήμερα οι ταξιδιώτες και τα εμπορεύματα ταξιδεύουν μεταξύ των ηπειρωτικών και της Ταϊβάν μέσω άλλου προορισμού, όπως του Χονγκ Κονγκ.

Μετά τις εκλογές το κόμμα της αντιπολίτευσης θα έχει 81 από τις 113 έδρες του κοινοβουλίου της νήσου, ενώ το κόμμα του προέδρου θα έχει 27 έδρες.

Στην Ταϊβάν δεν επιτρέπεται η απ΄ευθείας σύνδεση δια θαλάσσης και δια αέρος με τα ηπειρωτικά της Κίνας από το 1949, μετά την ήττα της στον εμφύλιο πόλεμο με το Κομμουνιστικό Κόμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα