Ρεκόρ έξι εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 09:58

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων «σκαρφάλωσε» σήμερα η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα εν μέσω εκτιμήσεων για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ.

Επενδυτικοί οίκοι εκτιμούν ότι, έως τα τέλη του έτους, το βασικό επιτόκιο θα έχει μειωθεί στο 2,5% από 4% σήμερα. Πολλαπλασιάζονται μάλιστα τα αιτήματα για δράση της FED πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση στα τέλη του μήνα. Αναλυτές επισημαίνουν, ωστόσο, ότι μία τέτοια απόφαση θα μπορούσε να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι, προκαλώντας περισσότερο πανικό στις αγορές.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 09:49΄(ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφωνόταν στα 1,4863 δολάρια έναντι 1,4776 δολαρίων το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίς το πρωί, το ευρώ ανήλθε μέχρι τα 1,4864 δολάρια, στο υψηλότερο σημείο από τις 27 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της εβδομάδας στις ΗΠΑ, σήμερα ανακοινώνεται η πορεία των τιμών παραγωγού το Δεκέμβριο. Προβλέπεται αύξησή τους κατά 0,2%, όπως και για τις τιμές καταναλωτή, που ανακοινώνονται την Τετάρτη.

Αύριο δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, με τα εμπορικά καταστήματα να έχουν προειδοποιήσει για χαμηλότερη του αναμενομένου κίνηση στην περίοδο των διακοπών.

Σημαντικά στοιχεία από την αγορά στέγης φέρνει η Πέμπτη. Ανακοινώνονται οι ενάρξεις νέων κατοικιών και οι εκδόσεις νέων αδειών, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω επιβράδυνση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα