Colonial: Προσφορές για πώληση μεριδίου στη Fonciere

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 11:10

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για μερίδιό υψηλότερο του 30% της χρηματιστηριακής αξίας στην Societe Fonciere Lyonnaise SA, έλαβε η Inmobiliaria Colonial SA, η ισπανική εταιρεία ακίνητης περιουσίας η οποία πουλά περιουσιακά στοιχεία για να εξοφλήσει το χρέος της, σύμφωνα με δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Mariano Miguel Velasco.

H Colonial κατέβαλε 1,6 δισ. ευρώ για περίπου 95% της Fonciere το 2004. Η εταιρεία που εδρεύει στη Βαρκελώνη και έχει χάσει τα 2/3 της χρηματιστηριακής αξίας σε ένα μήνα πρέπει να εξοφλήσει δάνεια υψηλότερα του 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2009, μετά την έκρηξη εξαγορών στην Ισπανία, καθώς οι τιμές αυξάνονται.

«Είχαμε προσφορές από διάφορα κεφάλαια για την απόκτηση ολόκληρου του μεριδίου, πάνω από τα 65 ευρώ ανά μετοχή», δήλωσε ο Miguel στις 11 Ιανουαρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γραφείο του στη Μαδρίτη. Οι μετοχές της Fonciere έκλεισαν στα 49,2 ευρώ η μία την Παρασκευή.

Η Colonial πρέπει να περιορίσει το μερίδιό της στο επενδυτικό τραστ που εδρεύει στο Παρίσι και τώρα είναι 84%, αξίας περίπου 1,9 δισ. ευρώ (2,8 δισ. δολ.) στην σημερινή τιμή για να συμμορφωθεί με τον γαλλικό νόμο. Η ισπανική εταιρεία θα διατηρήσει μερίδιο ελέγχου, σύμφωνα με τον Miguel.

H Grupo Inmocaral, με επικεφαλής τον Luis Portillo, αγόρασε την Colonial προς 3,76 δισ. ευρώ πέρυσι και μετά υιοθέτησαν το όνομά της. από τότε, η Colonial απέκτησε την κατασκευάστρια εμπορικών κέντρων Riofisa SA προς 2 δισ. ευρώ.

Με βάση τον γαλλικό νόμο ένας επενδυτής δεν μπορεί να έχει στην κυριότητά του πλέον του 60% ενός επενδυτικού τραστ real estate όπως είναι η Fonciere. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει το τελευταίο εξάμηνο σε ποσοστό 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα