Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Honda Motor Co., μετά την ισχυροποίηση του γιέν στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, περιορίζοντας την αξία των πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών στο εξωτερικό, όταν τις μετατρέπουν στο ιαπωνικό νόμισμα.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,4% φθάνοντας στις 151,48 μονάδες στις 12:47 μ.μ. στο Τόκυο, αντιστρέφοντας την άνοδο του 0,6% που σημείωνε νωρίτερα. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4%, φθάνοντας στις 14.061,69 μονάδες, ενώ ο Topix υποχωρούσε 1,2%. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής. Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της LG.Philips LCD Co. μετά την ανακοίνωση των κερδών τους τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Οι μετοχές της Cathay Financial Holding Co. οδήγησαν υψηλότερα τον δείκτη στην Ταϊβάν καθώς εικάζεται ότι θα επιτραπεί στις εταιρείες του κλάδου των οικονομικών να επεκταθούν στα ηπειρωτικά της Κίνας, μετά τη συντριπτική νίκη της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα