Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές διευρύνοντας την παγκόσμια υποχώρηση των μετοχών μετά την απροσδόκητη πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα εισέλθει σε ύφεση.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 2,6% φθάνοντας στις 146,77 μονάδες στις 12:41 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Αυγούστου. Περίπου οκτώ μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο, με τον δείκτη των τραπεζικών μετοχών να συμμετέχει τα μέγιστα στις απώλειες του δείκτη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώησε 2,1%, φθάνοντας στις 13.682,69 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Οκτώβριο του 2005.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 20% από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκε στις 11 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας αυτό που κάποιοι διαπραγματευτές χαρακτηρίζουν αρχή μιας πτωτικής αγοράς.

Ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1,4% στη Σεούλ μετά τη μείωση των πωλήσεων των πολυκαταστημάτων στη Ν. Κορέα για πρώτη φορά σε επτά μηνών. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index διολίσθησε για όγδοη ημέρα, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη χώρα υποχώρησε τον Ιανουάριο τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα 14 μηνών. Ολοι οι ασιατικοί δείκτες κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στο Βιετνάμ.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 2,5%, ολοκληρώνοντας τη χειρότερη έναρξη έτους από τις 10 πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσής του το 1978. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 0,6% κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά τη διαπραγμάτευση στο Σικάγο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα