Σε τροχιά ανάπτυξης η Alpha Bank Romania

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 09:37

«Το 2007 ήταν πολύ καλό έτος για την Alpha Bank Romania και τα αποτελέσματά μας το αποδεικνύουν. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2007 το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας αυξήθηκε κατά 75% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2006 και κατά 3 φορές ταχύτερα από την αγορά, προσεγγίζοντας τα 3,7 δισ. ευρώ» δήλωσε σε οικονομική εφημερίδα του Βουκουρεστίου ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Sergiu Oprescu. Στον τομέα των δανειοδοτήσεων η καταγεγραμμένη αύξηση ήταν της τάξης του 107% ή περίπου τρεις φορές υψηλότερα από το σύνολο των υπολοίπων τραπεζών του συστήματος, επεσήμανε ο κ. Oprescu προσθέτοντας πως το ύψος των δανειοδοτήσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου προσέγγισε τα 2,28 δισ. ευρώ, μέγεθος που αντιστοιχεί στο μερίδιο αγοράς ύψους 6%.

Στον τομέα της επιχειρηματικής πίστης η Alpha Bank Romania διπλασίασε το χαρτοφυλάκιό της, χρηματοδοτώντας, μεταξύ άλλων, περισσότερους από 10 επενδυτικούς σχεδιασμούς στον τομέα της κατασκευής κατοικιών στο Βουκουρέστι.

Η ανάπτυξη της τράπεζας κατά τη διάρκεια του 2008 θα τροφοδοτηθεί από την «ωρίμανση» των καταστημάτων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα τελευταία δύο χρόνια, από την ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης, από την προσφορά νέων προϊόντων και από την εφαρμογή επιθετικών εκστρατειών προώθησης της τράπεζας, ανέφερε ο κ. Oprescu.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα