Esmertec: Εκτίμηση για υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 09:45

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των προβλέψεων πωλήσεις ενδέχεται να εμφανίσει η Esmertec, η ελβετική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για το σύστημα κινητών τηλεφώνων της Google Inc., αποτέλεσμα της ζήτησης.

Η Esmertec η οποία πραγματοποίησε πωλήσεις 24,8 εκατ. δολ. το 2006, τον περασμένο Σεπτέμβριο προέβλεψε ότι τα έσοδά της θα είναι 35,5 εκατ. δολάρια.

Η Google, κάτοχος της πιο δημοφιλούς μηχανής εύρεσης στο Internet, δημιούργησε την Open Handset Alliance πέρυσι προκειμένου να εργαστεί στο λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android. Το λογισμικό είναι ανοιχτό σε κάθε προγραμματιστή που θέλει να αναπτύξει χαρακτηριστικά για ασύρματες συσκευές. Η Esmertec είπε στις 5 Νοεμβρίου ότι εισήλθε στον όμιλο αυτό με αποτέλεσμα οι μετοχές της να σημειώσουν άνοδο 18%.

Χθες οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 2,2% φθάνοντας στα 9,54 ελβετικά φράγκα η μία, ενώ από τον Νοέμβριο έχουν αναρριχηθεί σε ποσοστό 5,9%.

Στις 25 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημίες του πρώτου εξαμήνου υποχώρησαν στα 4,7 εκατ. δολ. από 34,2 εκατ. δολ., μετά τον περιορισμό των θέσεων εργασίας κατά 100, την επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών με τους κατόχους ομολόγων και τις επιπλέον παραγγελίες από εταιρείες κατασκευής κινητών. Τα έσοδά της σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 17 εκατ. δολάρια.

Η Esmertec διαχωρίστηκε από το ETH Federal Institute of Technology της Ζυρίχης το 1999 και εισήγαγε τις μετοχές της στο SWX Swiss Exchange το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα