«Ισχυρά» οικονομικά θεμελιώδη βλέπει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 09:30

«ΠΟΛΥ ισχυρά» εκτιμά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πιρ Στάινμπρουκ, πως είναι τα οικονομικά θεμελιώδη της χώρας του και της Ευρώπης, παρά τους κλυδωνισμούς στις χρηματοοικονομικές αγορές και τα περιορισμένα κέρδη που ανακοίνωσαν ορισμένες αμερικανικές τράπεζες.

Μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Στάινμπρουκ δήλωσε πως, αν και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις ΗΠΑ θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αυτός και άλλοι ομόλογοί του συμφώνησαν την Πέμπτη στο Παρίσι ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να διαθέτει «πολύ ισχυρά οικονομικά θεμελιώδη».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε παράλληλα ότι η κρίση στις αγορές, αν και θα συνεχιστεί το 2008, δεν θα κρατήσει για πολύ. Ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές προειδοποιήσεις του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι για αυξημένο κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και τα περιορισμένα κέρδη των κορυφαίων τραπεζών της χώρας, σημείωσε πως η ρίζα των προβλημάτων βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στη Γερμανία, ο κ. Στάινμπρουκ αναμένει για φέτος επιβράδυνση της ανάπτυξης από το 2,5% του 2007, με την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας να παραμένει ωστόσο σε γενικές γραμμές «ικανοποιητική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα