Στο «στόχαστρο» της Swiss Re μονάδες της Friends Provident

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 12:56

ΈΤΟΙΜΗ να μπει στο «δρόμο» της αμερικανικής JC Flowers για την απόκτηση της Friends Provident φέρεται να είναι η Swiss Reinsurance, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, ενδιαφέρεται για την εξαγορά μονάδων της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η κορυφαία εταιρεία αντασφάλισης ενδιαφέρεται για τις μονάδες ασφαλειών ζωής και συνταξιοδότησης της Friends Provident, η αξία των οποίων ανερχόταν τον περασμένο Ιούνιο στο 1,6 δισ. στερλίνες.

Τα τελευταία χρόνια η Swiss Re καταβάλει προσπάθειες να επεκτείνει την παρουσία της στη Βρετανία. Σημειώνεται ότι έχασε τη «μάχη» για την απόκτηση μονάδων της Resolution Group, καθώς η προσφορά που είχε καταθέσει από κοινού με την Standard Life δεν μπόρεσε να νικήσει αυτή της Pearl Group, ύψους πέντε δισ. στερλινών.

Τη Δευτέρα, η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου JC Flowers επιβεβαίωσε την αγορά ποσοστού 2,7% στην Friends Provident και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Η Swiss Re αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Daily Telegraph.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα