Μειοδοτικοί διαγωνισμοί για προμήθειες του Δημοσίου μέσω Ίντερνετ εν όψει

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 21:25

Η ψήφιση νόμου με τον οποίο θα θεσμοθετείται η διαδικασία μειοδοτικών διαγωνισμών για προμήθειες του Δημοσίου μέσω του Ιντερνετ προβλέπεται μέσα στο 2009 δήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και ο υφυπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, που συμμετείχαν στις εργασίες της Διάσκεψης του «Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών» η οποία διοργανώνεται από την εταιρία πληροφορικής Microsoft.

«Πρόκειται για έναν πολιτικό στόχο της κυβέρνησης που εξυπηρετεί την αρχή της διαφάνειας, καταπολεμά τη γραφειοκρατία, μειώνει το κόστος συμμετοχής των ενδιαφερομένων, διευρύνει τον κύκλο των συμμετεχόντων και περιορίζει τους κινδύνους «στημένων» διαγωνισμών», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, απορρίπτοντας τις επιφυλάξεις σύμφωνα με τις οποίες το «απρόσωπο» της επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου μπορεί να ενέχει και πρόσθετους κινδύνους για τη γνησιότητα των διαγωνισμών. «Το αντίθετο συμβαίνει, θα ξεβρωμίσει ο τόπος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φώλιας μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές.

Αναφορικά με τις εργασίες της υπό τον τίτλο «Προοπτικές σύγχρονης διακυβέρνησης» διάσκεψης της Microsoft, οι κ.κ. Φώλιας και Παπαθανασίου τις αξιολόγησαν θετικά, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και απόψεων σχετικά με καινοτομίες για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Υπουργός Αναπτυξης ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους για την υπογραφή της Συμφωνίας με την οποία ιδρύεται η Διεθνής Εταιρία που θα υλοποιήσει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ ευτυχή εξέλιξη». Απαντώντας στην παρατήρηση ότι λόγω κυρίως της εναντίωσης των ΗΠΑ στη διεύρυνση του ρόλου της Ρωσίας ως βασικού προμηθευτή ενέργειας της Ευρώπης, αλλά και της προσπάθειας «απεξάρτησης» της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη Ρωσία στον τομέα αυτό «η ευτυχής αυτή εξέλιξη δεν καθιστά ευτυχείς ορισμένους άλλους», ο κ. Φώλιας είπε ότι «οι επιλογές μας μάς κάνουν ευτυχείς γιατί αφορούν το καλό και τα συμφέροντα της χώρας μας και όχι τα γούστα των άλλων...».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα