Συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με το ΤΕΕ

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008 09:45
UPD:10:53

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ πλέον οι διαδικασίες για την κατάρτιση και προώθηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος των συνομιλιών της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, με το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών της, η κα Πετραλιά συναντήθηκε χθες με τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Μετά τη συνάντηση, η υπουργός τόνισε πως «είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Πρέπει να προχωρήσουμε σε τομές στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Τώρα είναι ο χρόνος που πρέπει να δώσουμε τις λύσεις».

Σημειώνοντας ότι η συζήτηση με τη Συνομοσπονδία ήταν ειλικρινής, ουσιαστική και σε βάθος, υπογράμμισε πως «το κράτος είναι αυτονόητο ότι εγγυάται τις συντάξεις. Εξίσου αυτονόητο είναι και το χρέος μας να μην ανακυκλώνονται οι στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος και τα προβλήματα που δημιουργούν ανασφάλεια. Το χρωστάμε στους σημερινούς ασφαλισμένους και στους κόπους των συνταξιούχων».

Από την πλευρά της ΕΣΕΕ, ο πρόεδρος, Δ. Αρμενάκης, μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε πως η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πως ζητήθηκε από την υπουργό να διαφαίνεται ξεκάθαρα στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο η πρόθεση για ένα ασφαλιστικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο και μακροχρόνια βιώσιμο.

Προϋπόθεση γι' αυτό, ο κ. Αρμενάκης χαρακτήρισε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για μη αύξηση στις ήδη υψηλές εισφορές, όπως επίσης και καμία μείωση στις συντάξεις.

Η ΕΣΕΕ ζήτησε σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στο πρότυπο του ΙΚΑ, εξίσωση των δικαιωμάτων στη διαδοχική ασφάλιση, ουσιαστική προστασία της μητρότητας, ενίσχυση και σταδιακή αύξηση των χαμηλών συντάξεων.

Ο κ. Αρμενάκης επεσήμανε ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο πρέπει να προσφέρει ασφάλεια στους ασφαλισμένους και ελπίδα ότι η σύνταξή τους στο μέλλον δεν θα είναι μικρότερη από τη σημερινή.

Για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε πως η Συνομοσπονδία έχει ζητήσει επακριβή στοιχεία, ενώ τόνισε ότι, με μικρή αύξηση του ποσού που σήμερα διατίθεται, θα εξασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ταμείου και θα δημιουργηθεί αποθεματικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα