Apple: Χαμηλότερες των προσδοκιών οι προβλέψεις για το β’ οικονομικό τρίμηνο

Απώλειες για τη μετοχή της εταιρείας
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008 11:36

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται η μετοχή της Apple, μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις της διοίκησης της εταιρείας για τα κέρδη του δεύτερου οικονομικού τριμήνου και τις χαμηλές πωλήσεις του iPod κατά την περίοδο των εορτών.

Στις συναλλαγές μετά το τέλος της συνεδρίασης, η μετοχή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού κατέγραφε απώλειες 11%, εν μέσω έντονων ανησυχιών περί μείωσης των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η Apple – η οποία μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα φειδωλή στις προβλέψεις της – αναμένει για το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης κέρδη ύψους 94 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 1,07 δολάριο ανά μετοχή. Χαμηλότερα των προσδοκιών εκτιμά ότι θα είναι και τα έσοδά της, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6,8 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για έσοδα επτά δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, που έληξε στις 29 Δεκεμβρίου, ανήλθαν σε 1,58 δισ. δολάρια ή 1,76 δολάριο ανά μετοχή, από ένα δισ. δολάρια ή 1,14 δολάριο ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις του iPod κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών διαμορφώθηκαν σε 22,1 εκατομμύρια, 5% υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, χαμηλότερες ωστόσο από τα 22,4-25 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα