Βουλγαρία: Ένας στους τρεις πολίτες χρήστης του διαδικτύου

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 09:35

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Βουλγαρίας ο αριθμός των πολιτών της χώρας που χρησιμοποιεί ενεργά το διαδίκτυο αυξήθηκε κατά 2 φορές τα τελευταία χρόνια, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2007 ένας στους τρεις αξιοποιεί τις πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες του νέου μέσου. Παράλληλα, το 19% των βουλγαρικών νοικοκυριών διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, εκ των οποίων πάνω από το 80% (αύξηση κατά 20% σε σχέση με το 2006) ευρυζωνικού χαρακτήρα.

Το 32% των ατόμων που συνδέεται με το νέο μέσο σχεδόν κάθε ημέρα είναι ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα μεταξύ 25 και 34 ετών (27% του συνόλου). Με την αύξηση της ηλικίας μειώνεται σταδιακά και το ενδιαφέρον για το διαδίκτυο, καθώς στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 65 και 74 ετών μόλις το 0,6% των ατόμων χρησιμοποίησε το νέο μέσο στο πρώτο εξάμηνο του 2007.

Η κυριότερη δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσω του διαδικτύου από τους πολίτες της Βουλγαρίας είναι η επικοινωνία. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί την πλέον συνηθισμένη εφαρμογή, αν και ολοένα και πιο διαδεδομένα γίνονται και τα συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο καθώς και η τηλεφωνική επικοινωνία. Η χρήση του διαδικτύου για εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου διατηρείται σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης, υποστηρίζουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα