Χαλκόρ: Εξαγορά τουρκικής εταιρείας

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008 10:04

Συμφωνία για την εξαγορά του 50,1% της τουρκικής εταιρείας Sega Bakir S.A., η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία σωλήνων και λαμών χαλκού, υπέγραψε η Χαλκόρ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της για επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες προσοδοφόρες αγορές.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω συμμετοχής σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Sega Bakir S.A., το δε τίμημα, στο αρχικό αυτό στάδιο, δεν θα υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμιακά διαθέσιμα της Εταιρείας.

Η εν λόγω εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών της Τουρκίας και δη της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Turkish Competition Board).

Η Sega Bakir S.A., εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και λειτουργεί παραγωγική μονάδα στη πόλη Izmit, συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας 5.000 τόνων με κύρια παραγόμενα προϊόντα λάμες και σωλήνες χαλκού για βιομηχανική χρήση (π.χ. ψυγεία, air conditions). Η διανομή των προϊόντων της εταιρείας πραγματοποιείται μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων που έχει αναπτύξει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κύριος σκοπός της εν λόγω εξαγοράς είναι η διείσδυση της ΧΑΛΚΟΡ στην μεγάλη αγορά της Τουρκίας και κατ' επέκταση στις χώρες της Εγγύς και Μέσης Ανατολής στις οποίες ο Όμιλος έχει διακρίνει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Τα οφέλη που θα προκύψουν για την ΧΑΛΚΟΡ από την επικείμενη εξαγορά αναμένεται να είναι πολλαπλά, τόσο σε εμπορικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την απόκτηση της πλειοψηφίας στην Sega Bakir S.A. η ΧΑΛΚΟΡ θα αποκτήσει μια σταθερή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην γείτονα χώρα, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την πελατειακή βάση της εκτός Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, η εξαγορά της Sega Bakir S.A. αναμένεται να επιδράσει θετικά και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς η ανάπτυξη της συγκεκριμένης εταιρείας, μέσω επιπρόσθετων επενδύσεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας, θα λειτουργήσει επικουρικά ως μοντέλο επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην γεωγραφική περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα