«Παγκόσμιες οικονομικές μεταρρυθμίσεις» ζητά ο Γκόρντον Μπράουν

Σε άρθρο του στους Financial Times
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008 10:05

ΈΚΚΛΗΣΗ για ευρείες οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο απευθύνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, με αφορμή τους κλυδωνισμούς στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ο κ. Μπράουν ζητά περισσότερη διαφάνεια στις αγορές αλλά και την εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες κρίσεις και στο μέλλον.

«Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες που συγκεντρώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συμφωνούν σε ένα πράγμα: η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο τεστ της τελευταίας και πλέον δεκαετίας», αναφέρει στο άρθρο του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τονίζει πως η κρίσιμη αυτή κατάσταση θα πρέπει να αποτελέσει, όπως και στο παρελθόν, «ευκαιρία για αλλαγή».

«Το τελευταίο αυτό τεστ των παγκόσμιων οικονομικών συστημάτων παρουσιάζει μία ευκαιρία για τον καθορισμό θεμελιωδών ζητημάτων, τα οποία, αν αντιμετωπισθούν σωστά, θα βελτιώσουν την οικονομική διαχείριση, τη νομοθεσία και τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό και θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον», υποστηρίζει ο κ. Μπράουν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα