Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 07:02
UPD:07:28

ΠΤΩΤΙΚΑ, για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ύφεση στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα περιορίσει την ζήτηση των καταναλωτών και θα ωθήσει χαμηλότερα την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 2,1% φθάνοντας στις 142,93 μονάδες στις 11:59 π.μ. στο Τόκυο, ωθώντας μέχρι στιγμής τις απώλειές του για το 2008 στο 9,4%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 2,6%, φθάνοντας στις 13.274,93 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Αυστραλίας λόγω εθνικής εορτής.

Στις 25 Ιανουαρίου πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ οδηγώντας τον Standard & Poor's 500 Index χαμηλότερα για πρώτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες. Απώλειες σημείωσαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές ωθώντας τον Dow Jones Stoxx 600 σε απώλειες για επτά συνεχόμενες εβδομάδες.

Τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας που πέρασε ο δείκτης των ασιατικών μετοχών MSCI υποχώρησε 10%, αποτέλεσμα της ανησυχίας ότι η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ θα επηρεάσει και τις άλλες οικονομίες του κόσμου. Ακολούθησε ανάκαμψη του δείκτη μετά την απροσδόκητη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Federal Reserve κατά 0,75%, η οποία όμως δεν μπόρεσε να εξισορροπήσει τις απώλειες του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα