Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των ναυπηγείων της Ν. Κορέας μετά τη μείωση των προσδοκιών για τις παραγγελίες νέων πλοίων από την Macquarie Group Ltd., οι οποίες θα μειωθούν.

Οι μετοχές της Hyundai Heavy Industries Co., του μεγαλύτερου ναυπηγείου στον κόσμο σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες σχεδόν από τον Ιούνιο του 2002 και της Samsung Heavy Industries Co., της δεύτερης σε μέγεθος στον κόσμο, υποχωρούσαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών. Τις απώλειες μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας οδηγούσαν οι μετοχές της Tokyo Electric Power Co. μετά το σχόλιο της Deutsche Bank AG ότι οι εταιρείες είναι πιθανόν να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη και ότι ενδέχεται να μην αυξήσουν τα μερίσματά τους.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρούσε 0,2% φθάνοντας στις 143,06 μονάδες στις 12:35 μ.μ. στο Τόκυο, αντιστρέφοντας τα κέρδη του 0,8% που σημείωναν νωρίτερα.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε 1,9%, έχοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,3% φθάνοντας στις 13.432,93 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα