Ιαπωνία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 07:03

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των προβλέψεων αύξηση σημείωσε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, ενώ οι εταιρείες είπαν ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν στη μείωση της παραγωγής τους αυτόν τον μήνα, καθώς η οικονομική ανάπτυξη υποχωρεί στις ΗΠΑ.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν είχε υποχωρήσει 1,6% από τα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 45 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία θα σημειώσει αύξηση 2%.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε προς τα κάτω τη πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη χθες, καθώς η συρρίκνωση στις ΗΠΑ βαρύνει και τις άλλες οικονομίες. Η σημερινή έκθεση έδειξε ότι οι εταιρείες είναι περισσότερο απαισιόδοξες για την παραγωγή σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών και η κυβέρνηση μείωσε την εκτίμησή της για την παραγωγή για πρώτη φορά σε επτά μήνες.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 106,81 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 12:43 μ.μ. στο Τόκυο από 107,07 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε 2 μονάδες βάσης, στο 1,455%.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 0,4% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο και 2,2% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα