ΓΣΕΕ: Διάσταση απόψεων για τις αυξήσεις

Στην πρώτη συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 14:49

Διάσταση απόψεων με τις εργοδοτικές οργανώσεις σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα διαπιστώνει η ΓΣΕΕ μετά την πρώτη συνάντηση-διαπραγμάτευση για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2008.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, στη συνάντηση-διαπραγμάτευση με ΣΕΒ, ΓΣΕΒΒΕ, ΕΣΕΕ, «τεκμηριώθηκε η απαίτηση για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό, την αύξηση της παραγωγικότητας και την σταδιακή προσέγγιση των μισθών στην Ε. Ένωση των 15».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εργοδοτική πλευρά δήλωσε ότι η θέση της για τις αυξήσεις είναι καταρχήν ο πληθωρισμός, «άποψη που απέχει σημαντικά από την απαίτηση και τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ».

Για τα θεσμικά αιτήματα συμφωνήθηκε η συγκρότηση τεχνικής επιτροπής η οποία θα επεξεργασθεί, θα κοστολογήσει και θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στην διαπραγματευτική ομάδα στην Ολομέλεια.

Επίσης συμφωνήθηκε για όποια θέματα υπάρχει κοινή θέση των δυο μερών να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η νομοθετική τους ρύθμιση (όπως ΛΑΕΚ, κ.λπ.).

Νέα συνάντηση - διαπραγμάτευση ορίστηκε για την επόμενη Τετάρτη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Η ΓΣΕΕ καταλήγει πως «σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει αγωνιστικά και με την απεργία στις 13 Φεβρουαρίου 2008, την υπογραφή ΕΓΣΣΕ που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θα ενισχύει την αγοραστική δύναμη μισθών και ημερομισθίων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα