Πετζετάκις: Στις 4/2 η υπογραφή των συμβάσεων για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 14:50
UPD:14:59

Την ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής της αναδιάρθρωσης και την χρηματοδότησή της από διεθνείς επενδυτές ανακοίνωσε σήμερα η Πετζετάκις.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η συμφωνία συνήφθη μεταξύ της ίδιας, θυγατρικών της, του βασικού της μετόχου και των Πιστωτριών Τραπεζών και Επενδυτικών Εταιριών του εξωτερικού, που είναι κάτοχοι δανειακών και συναφών απαιτήσεων έναντι της Πετζετάκις.

Η συμφωνία αφορά στην χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του συνόλου των δανειακών οφειλών της Πετεζετάκις ύψους 104,41 εκ. ευρώ, αλλά και την χρηματοδότηση και ενίσχυση της ρευστότητάς της με νέα κεφάλαια ύψους 17,5 εκ. ευρώ. Η συνολική αξία της ανέρχεται σε 121,91 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Πετεζετάκις, μετά την οριστικοποίηση των σχετικών συμβάσεων και εγγράφων συνήφθησαν δύο μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια, συνολικού ύψους 17,5 εκ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή διαφόρων εξόδων, την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαια κίνησης, αλλά και προς εξόφληση του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους επτά εκ. ευρώ, που είχε εκδώσει η εταιρεία την 6.8.2007.

Επίσης, συνήφθη ένα κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 80,33 εκ. ευρώ, οκταεετούς διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου, καθώς και ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 24,07 εκ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, χωρίς τόκο.

Με βάση τους όρους της σύμβασης εγγραφής των ως άνω δανείων, το σύνολο των Πιστωτών θα προσυπογράψουν τα παραπάνω έγγραφα μέχρι τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ενώ η έκδοση των ως άνω δανείων έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, καθώς υπόκειται στην ολοκλήρωση των διαδικασιών σύστασης των εξασφαλίσεών τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση, ο κ. Γιώργος Πετζετάκις, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε «Αυτή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την Εταιρία μας και τον Όμιλό της. Δίνει τη δυνατότητα σε εμένα προσωπικά και στη Διοίκηση να στρέψουμε την προσοχή μας στις αυξανόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες που ήδη αναζητούμε και προσβλέπουμε στη συνεχή ανάπτυξη και στην οικονομική ενδυνάμωσή μας τα επόμενα έτη».

Ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, επισήμανε από την πλευρά του «Η συμφωνία αυτή αποτελεί επιστέγασμα μηνών σκληρής δουλειάς και σχεδιασμού. Θα την χρησιμοποιήσουμε ως θεμέλιο για την ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά εξυπηρετώντας καλύτερα τους πελάτες μας και εστιάζοντας σ' εκείνους τους τομείς με την μεγαλύτερη ανάπτυξη. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί και εφαρμόζουμε μια νέα συνολική στρατηγική και είμαστε πολύ θετικοί με τα αποτελέσματα, που έχουμε επιτύχει έως τώρα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα