ΟΤΕ: Με 98,592% στην Cosmote μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 11:22
UPD:11:23

Στο 98,592% διαμορφώθηκε η συμμετοχή του ΟΤΕ επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Cosmote, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης που είχε απευθύνει για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα.

Όπως σημειώνει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του, η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης άρχισε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007 και έληξε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008.

Οι μετοχές της Δημόσιας Πρότασης συμπεριλάμβαναν συνολικά 107.695.259 μετοχές και 1.178.570 νέες μετοχές, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίες θα είχαν εκδοθεί και εισαχθεί στο ΧΑ μέχρι την λήξη της περιόδου αποδοχής. Τελικώς, έως το τέλος της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης είχαν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση 1.175.100 νέες μετοχές και επομένως το σύνολο των μετοχών της Δημόσιας Πρότασης διαμορφώθηκε σε 108.870.359 μετοχές.

Η Δημόσια Πρόταση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση δηλώσεων αποδοχής από 5.044 μετόχους της Cosmote για 27.503.293 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 8,187% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Επιπλέον, από την ημερομηνία ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της ο ΟΤΕ απέκτησε χρηματιστηριακώς 76.638.257 μετοχές.

Συνεπώς, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνολικά 331.228.491 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 98,592% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Cosmote.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου, στην περίπτωση όπου μετά από διενέργεια δημόσιας πρότασης ο προτείνων κατέχει κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρείας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγοράς εταιρείας δικαιούται να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας τις οποίες δεν κατέχει ("Δικαίωμα Εξαγοράς").

Το εν λόγω δικαίωμα ο ΟΤΕ σκοπεύει να ασκήσει εντός τριμήνου από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της Cosmote θα είναι το ίδιο με αυτό που θα καταβληθεί στους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, δηλαδή 26,25 ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση της άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς, σκοπεύει να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ, ενώ θα επιδιώξει και την διαγραφή των GDRs από το LSE.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα