Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Zinifex Ltd. μετά τις χειρότερες καταιγίδες δεκαετιών, οι οποίες έπληξαν την Κίνα, αναχαιτίζοντας την παραγωγή και οδηγώντας υψηλότερα τις τιμές του άνθρακα και του ψευδαργύρου.

Οι μετοχές της BHP, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων και της Zinifex, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ψευδαργύρου στον κόσμο σημείωναν κέρδη, μετά την άνοδο της τιμής του μετάλλου, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Sony Corp. οδηγώντας στην Ιαπωνία τον δείκτη Nikkei 225 χαμηλότερα, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση του στόχου των κερδών της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 143,50 μονάδες στις 12:47 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης αυτήν την εβδομάδα έχει υποχωρήσει 1,6%, οδεύοντας για πέμπτη εβδομάδα απωλειών, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα πτώσης σε επτά εβδομάδες, από το αντίστοιχο που έληξε στις 14 Αυγούστου του 2004.

Το ήμισυ των 10 κλάδων του περιφερειακού δείκτη σημείωνε άνοδο, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 2,2%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,9%, φθάνοντας στις 13.474,21 μονάδες. Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 υποχωρούσε 3,7%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, σημείωσε χθες άνοδο 2,7%. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 2,7%, το νικέλιο σημείωσε άνοδο 0,6% και ο ψευδάργυρος αναρριχήθηκε 7%, τα μέγιστα, σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα