Δεύτερη ημέρα απωλειών για το αργό

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 07:20

ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ύφεση στις ΗΠΑ μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση για το καύσιμο στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο και να αναγκάσει τον ΟΠΕΚ να διατηρήσει τους στόχους παραγωγής του.

Το αργό υποχώρησε 1,2%, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 3%, μετά την έκθεση η οποία έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ζητούν επίδομα ανεργίας αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στα υψηλότερα επίπεδα 27 μηνών. Η αύξηση των προμηθειών πετρελαίου παγκοσμίως θα βοηθήσουν ελάχιστα την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Chakib Khelil, πριν από τη σύσκεψη του Οργανισμού σήμερα στη Βιέννη.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε έως 1,11 δολ., ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 90,64 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:40 π.μ. στη Σιγκαπούρη το αργό διαπραγματεύθηκε στα 91,04 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν χθες έως τα 89,58 δολ. το βαρέλι μετά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ και έκλεισε 58 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 0,6%, στα 91,75 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις μετά τη μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve των ΗΠΑ δύο φορές μέσα σε δύο εβδομάδες για να τονώσει την εμπιστοσύνη στις χρηματαγορές και να περιορίσει την υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε 65 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 91,56 δολ. το βαρέλι στις 11:20 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαιά του υποχώρησαν χθες 32 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 92,21 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα