Google: Χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη και πωλήσεις

«Βουτιά» 9,1% για τη μετοχή της εταιρείας
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:03
UPD:09:08

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ των προσδοκιών ήταν τα κέρδη και οι πωλήσεις της Google στο τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, οδηγώντας σε ισχυρή πτώση τη μετοχή της εταιρείας, η οποία κατέγραψε απώλειες έως και 9,1% στον Nasdaq.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η πιο δημοφιλής «μηχανή» αναζήτησης του διαδικτύου, τα κέρδη της σημειώσαν άνοδο 17% και διαμορφώθηκαν στο 1,21 δισ. δολάρια ή 3,79 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,03 δισ. δολαρίων ή 3,29 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Η κερδοφορία της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 3,91 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 52% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006, στα 3,39 δισ. δολάρια, και ήταν και αυτές χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,45 δισ. δολάρια.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία – σε συνέχεια αυτών της ανταγωνίστριας Yahoo, λίγες μέρες νωρίτερα – αποτελούν ένδειξη μιας πιθανής μείωσης της χρήσης του διαδικτύου, καθώς η οικονομία της χώρας επιβραδύνεται. Γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα περιορίσει και την ζήτηση για online διαφήμιση, τη βασική πηγή εσόδων δηλαδή των δύο εταιρειών.

Αναλυτές αναφέρουν πως ήδη η κίνηση των χρηστών έχει μειωθεί, ενώ σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία ConScore, τον περασμένο μήνα οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο περιορίστηκαν κατά 3,9%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Google υποχώρησαν κατά 9,1% για να κλείσουν στις 4 μ.μ. τοπική ώρα στα 564,30 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχουν μειωθεί κατά 18%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα