British Airways: Βελτίωση κερδοφορίας στο εννεάμηνο

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:50
EPA/ANDY RAIN

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ κατά 22% εμφανίζονται τα κέρδη της British Airways στο εννεάμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, χάρη των υψηλότερων πωλήσεων εισιτηρίων “first class” και “business class” αλλά και των μειωμένων δαπανών.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης, τα κέρδη του αυξήθηκαν στα 623 εκατ. στερλίνες (1,24 δισ. δολάρια) ή 53,3 πένες ανά μετοχή, από 509 εκατ. στερλίνες ή 43,8 πένες ανά μετοχή που είχαν διαμορφωθεί την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Οι πωλήσεις της σημείωσαν μικρή άνοδο κατά 1% στα 6,62 δισ. στερλίνες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος της για το σύνολο του οικονομικού έτους είναι η επίτευξη περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας 10% - του υψηλότερου στην ιστορία της – και ανάπτυξη των πωλήσεων κατά 3% και 3,5%.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι κατά τους τελευταίους τρεις μήνες οι ανησυχίες αναφορικά με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχουν «ψαλιδίσει» την αξίας της μετοχής της εταιρείας κατά 25%. Χθες, μεταβλήθηκε ελαφρώς στο Λονδίνο, διαμορφώνοντας την αξία της ΒΑ στα 3,83 δισ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα