Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την Ολυμπιακή

Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2008 11:44

ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ χρηματοοικονομικών συμβούλων για την αποκρατικοποίηση του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προχωρεί η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, επιδιώκοντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αυτό συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την προχθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή των Επιχειρησιακών Σχεδίων στις ΔΕΚΟ του Τομέα Μεταφορών.

Συγκεκριμένα αυτό που αποφασίστηκε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που προβλέπουν την ιδιωτικοποίηση του ομίλου της ΟΑ, σε συνδυασμό με το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων.

Μάλιστα, δημιουργείται ομάδα εργασίας από τα υπουργεία Οικονομίας, Μεταφορών, Εσωτερικών και Απασχόλησης, με την συμμετοχή καθηγητών και τεχνοκρατών, για τη διαχείριση του φακέλου αποκρατικοποίησης της ΟΑ, αλλά και για την τύχη των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι, οι διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με το υπουργείο Μεταφορών να διαβεβαιώνει πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου η εταιρεία να διατηρήσει το μέγεθός της. Ο υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης, φέρεται να θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα της εθελουσίας εξόδου των ιπταμένων.

Σε συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τους πιλότους των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου του προσωπικού, προκειμένου, όπως τόνισε, να μη χρειαστεί να φύγουν εργαζόμενοι από την εταιρεία με υποχρεωτική συνταξιοδότηση.

Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν τίθεται προς το παρόν τέτοιο θέμα, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα