Σπύρου: Iδρυση θυγατρικής εταιρείας στη Συρία

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 13:48

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με έδρα τη Συρία προχωρά ο "Αγροτικός Οίκος Σπύρου", μετά την συμφωνία που υπέγραψε με την κυβέρνηση της χώρας για την κατά αποκλειστικότητα ανασυγκρότηση της γεωργίας για τη Συρία.

Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό σχήμα της υπό ίδρυση εταιρείας θα περιλαμβάνει και επενδυτές από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία που υπεγράφη με τη συριακή κυβέρνηση προβλέπει την εκχώρηση από την Σπύρου, ποικιλιών σπόρων εκτατικής καλλιέργειας, τη δημιουργία κέντρων έρευνας και ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων με σκοπό τη δημιουργία νέων προϊόντων σπόρων υψηλού δυναμικού παραγωγής απόλυτα προσαρμοσμένων στο περιβάλλον, το κλίμα και την γεωργική πρακτική της χώρας, καθώς και τη συμβολή της Σπύρου στη δημιουργία των σχετικών υποδομών (μονάδων παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και διανομής σπόρων).

Το επιχειρηματικό αυτό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα πέντε χρόνια, θα επιδράσει, σύμφωνα με την Σπύρου, καταλυτικά στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, δεδομένου ότι αφορά σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΥΡ



Σχολιασμένα