Jumbo: +17,4% ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 17:43

Με άνοδο 17,4% έκλεισε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Jumbo στο πρώτο εξάμηνο της νέας οικονομικής χρήσης (από 1 Ιουλίου 2007 έως 31 Δεκεμβρίου 2007), ενώ η κερδοφορία του Ομίλου αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 20%-22% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μεγέθη αυτά ξεπερνούν τους αρχικούς στόχους της διοίκησης, αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το σύνολο της οικονομικής χρήσης εξαιτίας μιας σειράς από απρόβλεπτους αρνητικούς παράγοντες, όπως η αποχή των λιμενεργατών από την υπερ-εργασία.

Η διοίκηση του Ομίλου τονίζει ότι εγκαίρως είχε φροντίσει για την αποθεματοποίηση επαρκών ποσοτήτων από εμπορεύματα, ώστε να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες της αγοράς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά αυτό λύνει μόνο μέρος του προβλήματος.

Ο Ομιλος Jumbo συνεχίζει κανονικά την εκτέλεση του επενδυτικού του προγράμματος ύψους 150 εκατ. ευρώ με στόχο την κατάκτηση μεριδίου 38% στις κοινοτικές αγορές που δραστηριοποιείται. Ηδη έχουν λειτουργήσει τα δύο νέα υπέρ-καταστήματα στην Αθήνα και τη Σόφια Βουλγαρίας, τον Δεκέμβριο, αυξάνοντας το δίκτυο της σε 41 καταστήματα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία τριών ακόμα υπέρ-καταστημάτων στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2009 και περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της Βουλγαρίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΕΛΑ



Σχολιασμένα