Στη Δαμασκό ο υφ. Εξωτερικών Π. Δούκας

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 18:35

Μια ιδιαίτερα περιεκτική σε επαφές με κορυφαίους εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι την Πέμπτη στη Συρία ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος σε θέματα οικονομικής διπλωματίας, Πέτρος Δούκας.

Συνοδευόμενος από 70 Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας - όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, οι κατασκευές, ο τουρισμός, οι μεταφορές και οι επικοινωνίες- ο κ. Δούκας έφτασε το απόγευμα στη Δαμασκό, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Συρίας κ. Μεγκτάντ.

Η επίσκεψη του υφυπουργού πραγματοποιείται παράλληλα με τη διεξαγωγή της 7ης συνόδου της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Συρίας στη Δαμασκό, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση των ελληνοσυριακών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Διμερή θέματα Ελλάδας - Συρίας, καθώς και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος θα αποτελέσουν το επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο κ. Δούκας αύριο με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας κ. Νταρντάρι, αρμόδιο επί οικονομικών θεμάτων, και τους υπουργούς Εξωτερικών, Βιομηχανίας, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών, Πληροφοριών, Τουρισμού, Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών και της πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το απόγευμα με τη συνάντηση του κ. Δούκα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιο, στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα