Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει να σημειώσει απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα μετά τη συρρίκνωση των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, η οποία τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται σε ύφεση.

Ο MSCI Asia-Pacific Index σημείωνε απώλειες 3,1%, φθάνοντας στις 142,45 μονάδες στις 12:46 μ.μ. στο Τόκυο, με τους 10 κλάδους που τον αποτελούν να κινούνται πτωτικά. Οι μετοχές της ιαπωνικής Otsuka Corp., εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής, σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, μετά την πρόβλεψή της για χαμηλότερα κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 4,1%, φθάνοντας στιςς 13.186,06 μονάδες, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 22 Ιανουαρίου. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε 5,3% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας, κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν από τον εορτασμό του Νέου Ετους της Σελήνης. Κλειστές είναι οι αγορές της Κίνας, της Ν. Κορέας, της Ταϊβάν και της Ν. Ζηλανδίας. Μετά την πρωϊνή διαπραγμάτευση έκλεισαν και οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Φέτος ο MSCI έχει υποχωρήσει 9,7%, ενώ ο Nikkei είναι 14% χαμηλότερα εν μέσω ανησυχιών ότι η ύφεση των ΗΠΑ θα ωθήσει χαμηλότερα τις οικονομίες της περιφέρειας.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση του μη βιομηχανικού δείκτη του Institute for Supply Management, ο οποίος τον Ιανουάριο υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2001. Ο Standard and Poor's 500 Index σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησε 1,8% χθες, φθάνοντας στα 88,41 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Πτωτικά κινήθηκαν χαλκός και νικέλιο, κατά 1,7%, διευρύνοντας τις απώλειες δύο ημερών του 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα