Κατά 0,5% μειώνονται από αύριο τα επιτόκια

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2000 16:36
UPD:16:56

Σε μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων κατά 0,5% από την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2000, προχώρησε σήμερα το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υποδιοικητή της Τράπεζας, κ. Νίκου Γκαργκάνα, το επιτόκιο παρέμβασης της Τράπεζας της Ελλάδος στη διατραπεζική αγορά χρήματος για πράξεις διάρκειας 14 ημερών μειώνεται σε 7% από 7,50%, το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος έναντι ενεχύρου τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (επιτόκιο Lombard) μειώνεται σε 7,75% από 8,25% και, τέλος, το επιτόκιο της πάγιας διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος διάρκειας μιας ημέρας (Ο/Ν) μειώνεται σε 6% από 6,50%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η μείωση των επιτοκίων, κρίθηκε απαραίτητη λόγω της επικείμενης ένταξης της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, η οποία συνεπάγεται την υιοθέτηση της ενιαίας νομισματικής πολιτικής και κατά συνέπεια την πλήρη σύγκλιση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ελλάδος προς τα αντίστοιχα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έως το τέλος του έτους 2000.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα