Νέα εταιρεία e-commerce από EFG Eurobank Ergasias, Hellas On Line και Panafon

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2000 18:20
UPD:18:51

"Βusiness Exchanges A.E." ονομάζεται η νέα εταιρεία η οποία θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην οποία συμμετέχουν η EFG Eurobank Ergasias με 60%, η Panafon με 30% και η Ηellas On Line με 10%.

Στόχος της νέας εταιρείας, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανέρχεται σε 2 δισ. δρχ., είναι να γίνει ένας από τους βασικούς προμηθευτές παροχής υπηρεσιών διεπιχειρησιακού εμπορίου στην Ελλάδα αναπτύσσοντας έναν κόμβο ηλεκτρονικών αγορών ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες μεταξύ επιχειρήσεων για όλα τα μεγέθη εταιρειών - συμμετεχόντων.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η EFG Eurobank Ergasias, η Panafon και η Hellas On Line, η Business Exchange A.E., εκτός του συνόλου των επιχειρηματικών μονάδων των τριών βασικών μετόχων, θα συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες, όπως ο όμιλος Φουρλή, η Ράδιο Κορασίδης, η Logic Dis κ.ά.

Για τη δημιουργία της νέας εταιρείας συνεργάστηκαν κορυφαίες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα στις οποίες και η IBM Hellas, ενώ την παροχή ειδήσεων και περιεχομένου έχει αναλάβει η «Ναυτεμπορική».

Σημειώνεται, ότι η λειτουργία της νέας εταιρείας θα αρχίσει, εφόσον το νέο εταιρικό σχήμα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις άλλες κρατικές αρχές που ασχολούνται με παρόμοια θέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα