Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2000 18:20

Νέα εταιρεία e-commerce από EFG Eurobank Ergasias, Hellas On Line και Panafon

"Βusiness Exchanges A.E." ονομάζεται η νέα εταιρεία η οποία θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην οποία συμμετέχουν η EFG Eurobank Ergasias με 60%, η Panafon με 30% και η Ηellas On Line με 10%.

Στόχος της νέας εταιρείας, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανέρχεται σε 2 δισ. δρχ., είναι να γίνει ένας από τους βασικούς προμηθευτές παροχής υπηρεσιών διεπιχειρησιακού εμπορίου στην Ελλάδα αναπτύσσοντας έναν κόμβο ηλεκτρονικών αγορών ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες μεταξύ επιχειρήσεων για όλα τα μεγέθη εταιρειών - συμμετεχόντων.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η EFG Eurobank Ergasias, η Panafon και η Hellas On Line, η Business Exchange A.E., εκτός του συνόλου των επιχειρηματικών μονάδων των τριών βασικών μετόχων, θα συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες, όπως ο όμιλος Φουρλή, η Ράδιο Κορασίδης, η Logic Dis κ.ά.

Για τη δημιουργία της νέας εταιρείας συνεργάστηκαν κορυφαίες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα στις οποίες και η IBM Hellas, ενώ την παροχή ειδήσεων και περιεχομένου έχει αναλάβει η «Ναυτεμπορική».

Σημειώνεται, ότι η λειτουργία της νέας εταιρείας θα αρχίσει, εφόσον το νέο εταιρικό σχήμα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις άλλες κρατικές αρχές που ασχολούνται με παρόμοια θέματα.