Συμμετοχή της RWE στον αγωγό Ναμπούκο

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 16:11
UPD:16:15

Υπεγράφη στη Βιέννη η νέα συμφωνία για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου “Ναμπούκο”, βάσει της οποίας θα συμμετάσχει και έκτος εταίρος στο σχήμα. Όπως μετέδωσε η βουλγαρική ραδιοφωνία, ο έκτος εταίρος της κοινοπραξίας θα είναι η γερμανική επιχείρηση RWE.

Η συμμετοχή της στην κοινοπραξία του αγωγού αποφασίστηκε έπειτα από συμφωνία των άλλων πέντε επιχειρήσεων, οι οποίες παραχώρησαν μέρος των μετοχών τους στη γερμανική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα πέντε μέλη της κοινοπραξίας είναι η αυστριακή OMV, η ουγγρική MOL, η τουρκική Botas, η ρουμανική Transgas και η Bulgargaz της Βουλγαρίας.

Με τη συμμετοχή της γερμανικής επιχείρησης και, μελλοντικά, της γαλλικής επιχείρησης φυσικού αερίου, εξασφαλίζονται τα απαραίτητα χρηματικά ποσά για την κατασκευή του "Ναμπούκο".

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, κ. Π. Ντιμιτρόφ, η υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής του αγωγού θα ξεκινήσει το 2010 και θα ολοκληρωθεί έως το 2013. Ο αγωγός, που θα μεταφέρει 25 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, θα διασχίζει τα εδάφη της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα