Αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Ενιαίο Ταμείο Επιστημόνων

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 16:17
UPD:17:01

Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ μεταρρύθμιση προχωρεί και έχει ως σκοπό και στόχο να θωρακίσει τις συντάξεις και τις παροχές των σημερινών και αυριανών ασφαλισμένων. Από αυτόν τον στόχο και από αυτή τη φιλοσοφία δεν εξαιρείται κανείς.

Τα παραπάνω τόνισε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων (Συντονιστικό Διακλαδικό Όργανο).

Σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις των Ταμείων, η κ. Πετραλιά δήλωσε κατηγορηματικά ότι το όποιο σχήμα επιλέγεται, επιλέγεται με γνώμονα τη λειτουργικότητά του, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και τη δικαιοσύνη. «Η φιλοσοφία μας περιγράφει μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση προς όφελος όλων», τόνισε.

Παράλληλα, η υπουργός Απασχόλησης σημείωσε ότι «με τους φορείς που εντάσσονται στο Συντονιστικό διακλαδικό όργανο έχουμε συναντηθεί ξεχωριστά και έχουμε συζητήσει αναλυτικά για όλα».

Κληθείσα εξάλλου, να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/06/1472455.htm , η κ. Πετραλιά παρέπεμψε στη σημερινή διευκρινιστική δήλωσή του http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/06/1472476.htm .

Επιμένουν οι συνδικαλιστές

Πάντως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά τη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη ενοποίηση των Ταμείων και υπογράμμισαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς όπως είπαν, από τη συνάντηση δεν προέκυψε τίποτα το διαφορετικό.

Οι συνδικαλιστές έκαναν λόγο για απουσία διαλόγου και παρατήρησαν ότι η κ. Πετραλιά κάνει επαφές και όχι διάλογο, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση χωρίς να υπάρχει κάτι ουσιαστικό για το ασφαλιστικό.

Επιπρόσθετα, μετά τη συνάντηση, οι επιστημονικοί φορείς εξέδωσαν αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με τα όσα υποστήριξε κατά τη σημερινή συνάντησή μας, επιβεβαίωσε, ότι ούτε εφικτή ούτε σκόπιμη είναι η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία, κατά τη γνώμη μας, αποβλέπει στη δήμευση των αποθεματικών.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, διότι διάλογος που προϋποθέτει γραπτές προτάσεις, δεν υπήρξε στο ελάχιστο και αυτό είναι βαρύτατη προσβολή κατά της Δημοκρατίας, του επιστημονικού κόσμου της χώρας, των δημοσιογράφων και της κοινωνίας.

Εμμένουμε σταθερά στις θέσεις μας, οι οποίες είναι δίκαιες και ρεαλιστικές και έρχονται σε αντίθεση με την λογική της κυβέρνησης, που με τρόπο πρόχειρο προσπαθεί να καλύψεις δικές της επικοινωνιακές ανάγκες, χάριν της δήθεν μεταρρύθμισης. Προς τούτο προγραμματίζεται νέα συνάντηση για λήψη αποφάσεων».

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, εκτός από τις επιμέρους απεργιακές κινητοποιήσεις, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου διαδήλωση έξω από τη Βουλή.

Το Συντονιστικό Διακλαδικό Όργανο αποτελούν η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα