Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 07:02
UPD:07:44

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές. οι μετοχές της Mazda Motor Corp. σημείωναν απώλειες, καθώς το ισχυρότερο γιέν περιόρισε τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι τα κέρδη των ιαπωνικών εταιρειών μειώνονται.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 0,1%, φθάνοντας στις 141,90 μονάδες στη 1:36 μ.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας τις απώλειες του 4,2% των δύο ημερών. Περισσότερες από τρεις μετοχές σημείωναν απώλειες για κάθε δύο που σημείωναν άνοδο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχωρούσε 0,7% και στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 13.120,96 μονάδες. Αυτά τα δύο Χρηματιστήρια μαζί με της Ινδίας, της Ν. Ζηλανδίας, των Φιλιππίνων και της Ταϊλάνδης είναι τα κυριότερα Χρηματιστήρια που είναι ανοιχτά σήμερα και θα είναι και αύριο, ενώ οι άλλες ασιατικές αγορές είναι κλειστές λόγω του εορτασμού του Ετους της Νέας Σελήνης.

Απώλειες σημείωσαν χθες για τρίτη ημέρα οι μετοχές στις ΗΠΑ. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας και της λιανικής πώλησης, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της Macy's Inc., αλλά το σχόλιο αξιωματούχου της Federal Reserve, ο οποίος σηματοδότησε ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός ενδέχεται να εμποδίσει περαιτέρω μείωση των διατραπεζικών επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα