ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 13/2

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 15:11

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 13ης Φεβρουαρίου καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αιχμή το Ασφαλιστικό.

Σε σύσκεψη της Συνομοσπονδίας με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων Αττικής αποφασίστηκε το πλαίσιο των διεκδικήσεων που περιλαμβάνει:

«Την αποφασιστική απόκρουση κάθε απόπειρας αύξησης των ορίων ηλικίας, μείωσης των συντάξεων (γυναικών και ανδρών). Καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων και εξόφληση όλων των οφειλόμενων ποσών στο ΣΚΑ.

»Ειδικότερα για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών, επιβεβαιώθηκε η απόφαση για την διατήρηση της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ αλλά και την προσθήκη όλων των επαγγελμάτων και κατηγοριών που έχει προτείνει η ΓΣΕΕ.

»Το Εισόδημα, η Ακρίβεια και η Φορολογία έχουν οδηγήσει στα όρια εξαθλίωσης εργαζόμενους και συνταξιούχους γι’ αυτό να διεκδικηθεί η αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής και η χορήγηση πραγματικών και ουσιαστικών αυξήσεων, μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων.

»Η απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του Δημόσιου Τομέα (Λιμάνια, Ολυμπιακή ,ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, κ.λπ)».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους σε δυναμική και καθολική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης αλλά και στην κλιμάκωση με νέες απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως αναφέρει, για την κοινωνική ασφάλιση, την εισοδηματική πολιτική, τις κοινωνικές υπηρεσίες και δαπάνες στο άμεσο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι προχωρά από κοινού με τη Γ.Σ.Ε.Ε. στη συγκέντρωση της 15ης Φεβρουαρίου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης για το ασφαλιστικό και συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 22 Φεβρουαρίου για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα