Στην BC Partners το 51% της τουρκικής Migros

Στα 3,2 δισ. δολάρια η αξία της συμφωνίας
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 10:41
UPD:10:43

ΣΤΗΝ απόκτηση του 51% της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ στην Τουρκία Migros συμφώνησε να προχωρήσει η βρετανική εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου BC Partners, έναντι συνολικού τιμήματος 3,2 δισ. δολαρίων, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στη χώρα αντίστοιχη εταιρεία.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, το ανωτέρω μερίδιο θα εξαγοραστεί από την Koc Holding, με την BC Partners να καταθέτει αντίστοιχη προσφορά στους μετόχους μειοψηφίας. Η συναλλαγή αποτιμά τη συνολική αξία της Migros σε περίπου 3,9 δισ. τουρκικές λίρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της PriceWaterhouseCoopers, η Τουρκία διαθέτει σήμερα 17 σούπερ-μάρκετ ανά ένα εκατομμύριο ανθρώπους, έναντι 150 που διαθέτουν κατά μέσο όρο τα κράτη μέλη της E.E. Το 60% των λιανικών της πωλήσεων αναλογεί στους πλανόδιους πωλητές και τα μικρά συνοικιακά καταστήματα.

Οι μεγάλοι όμιλοι λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Carrefour και Tesco, επιχειρούν πάντως τα τελευταία χρόνια να επωφεληθούν της ισχυρής ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας – η οποία από το 2002 κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 6,9% – επεκτείνοντας την παρουσία τους στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα