Ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των πληθυσμών ΡΟΜ

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 10:45

Tη χρηματοδότηση 580 επενδυτικών προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 42.799.348,02€ και συνολικής δημόσιας δαπάνης 23.539.641,61€, ενέκρινε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Μελέτη Τζαφέρη, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης 2.8.3/3 «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας ΡΟΜ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (Ε.Π.ΑΝ.).

Η ανωτέρω δράση «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας ΡΟΜ» απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες και αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και την προώθηση της Επιχειρηματικότητας των ΡΟΜ πληθυσμών για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση υφισταμένων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης του εμπορίου και των υπηρεσιών με έμφαση στις περιοχές των τόπων συγκέντρωσης και διαμονής τους. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον προσανατολισμό της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των ΡΟΜ που σχετίζονται άμεσα με τις γνώσεις τους, τις δεξιότητές τους και τις εμπειρίες τους, με σκοπό τόσο την εξάλειψη του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας όσο και την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητά τους.

Τα επενδυτικά σχέδια συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 63% και από το Ελληνικό Δημόσιο κατά 37%. Από αυτά, τα 261 σχέδια αφορούν στην Περιφέρεια Αττικής και τα 319 στην υπόλοιπη χώρα. Το ποσοστό της επιχορήγησης για κάθε εγκεκριμένη πρόταση ανέρχεται στο 55% του συνολικά εγκριθέντος προϋπολογισμού της.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr), δημοσιεύεται ο πίνακας με τις επιχειρήσεις, των οποίων οι προτάσεις επιχορηγούνται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα